23 שנים לרצח יצחק רבין ז"ל

היום מציינת מדינת ישראל 23 שנים לרצח יצחק רבין. בברב תחומי עמל הולץ חיל האוויר נערך טקס במעמד כל תלמידי בית הספר, צוות ואורחים.
מדברי מנהלת בית הספר שרית מלמד: " דקות ספורות לפני שנרצח, אמר יצחק רבין בנאומו "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל"…בשנים שחלפו לא הצלחנו לעקור מתוכנו את האלימות, והגבול הדק שבין חופש הביטוי לבין ההסתה היטשטש. הקדימה הטכנולוגית, האינטרנט והיד הקלה על המקלדת הפכו את ההסתה אף קלה מתמיד…. השנה מערכת החינוך כולה נושאת על נס את ערך האחרדות. חשוב לי להבהיר שאחדות איננה אחידות! היא איננה אומרת שכולנו אומרים את אותו הדבר, אלא שאנחנו עם אחד גם כשקיימות ביננו מחלוקות…"
מתוך פקודת היום של הרמטכל: " עשרים ושלוש שנים מאז נרצח ראש הממשלה יצחק רבין זכרונו לברכה, רצח אשר פער פצע עמוק בתוך החברה הישראלית, ואשר היה לנקודת שבר בתולדותיה של מדינת ישראל….. אל לנו לשכוח כי מאז ליל הארבעה בנובמבר 1995 חלה עלינו חובה: לעצור בכל שנה את שיגרת היום-יום ולהעמיק במשמעות הצו הערכי שנכתב בעקבות הרצח." נוסח הפקודה נמצא בהמשך.
הטקס כולו תורגם בשפת הסימנים.

לכל תמונות הטקס לחצו כאן