ברכת המנהלת למורי הרב תחומי עמל הולץ לתחילת השנה

עמיתיי המורים, העובדים וסגל חיל האוויר,

ברוך שובכם לביה"ס עם תום חופשת הקיץ. אנו עומדים בפתחה של שנה"ל תשע"ט, שבה אחדות תהא ערך מוביל. נדגיש את הצורך בקירוב לבבות ובחיבור בין אוכלוסיות, מגזרים וקבוצות שונות בקרבנו, לצד מתן מענה חינוכי לביטויי גזענות ואלימות של מעטים כלפי מגזרים שונים בחברה הישראלית.

ערכי היזמות והחדשנות המובילים בבית הספר בשנתיים האחרונות, יקבלו השנה במה נרחבת יותר בשיח הבית ספרי ובתוצרי הלמידה.

כדי להעצים את צוות ההוראה ולצייד אותו בכלים פדגוגיים ובכלים רגשיים נוספים, בחרנו השנה, בשיתוף פעולה עם יועצות בית הספר, לבנות השתלמות מוסדית ייחודית בהיקף של 30 שעות בנושא דיאלוג מורה-תלמיד-הורה. בהשתלמות ישתתפו, בין היתר, מרצים אורחים מן השורה הראשונה.

כמדי שנה בשנה, בחופשת הקיץ, השקענו משאבים רבים ועבודה מאומצת בשיפור התשתיות בבית הספר ובטיפוחו. דגש הושם על הקמת חדר יזמות ללמידה חדשנית וחווייתית. לספריית בית הספר נרכש ריהוט המזמן למידה באווירה לא פורמלית כחלק מגיוון דרכי ההוראה והלמידה. המנזה של בית הספר עברה שיפוץ כללי הן בחזות והן בתפריט המוצע לרווחת תלמידי בית הספר, המורים, עובדי המינהל וצוות חיל האוויר. השנה נייחד חדר למידה למקצועות הפיזיקה והמתמטיקה, ובמהלך השנה אף נאבזר אותו בהתאם. גם מסדרון קומה א' מול חדר המורים שופץ.

החדשנות בבית הספר הביאה גם להתייעלות מערכתית: הקמנו חנות אינטרנט לגביית שכר הלימוד, ולראשונה נחל בגבייה של תשלום שכר הלימוד באמצעות כרטיס אשראי, דרך אתר בית הספר. אני מודה לכל העוסקים במלאכה.

בתחום הפדגוגיה אנו ממשיכים זו השנה החמישית ליישם את התכנית "למידה משמעותית" שהתווה משרד החינוך. התכנית מחייבת הערכה חלופית ל-30% מהתכנים של תכנית הלימודים. עלינו להמשיך לאפשר לתלמיד לפתח  את כושר החשיבה, היצירתיות והלימוד העצמי, לצד המבחנים החיצוניים. השנה נמשיך לשים דגש על למידה אקטיבית מבוססת פרויקטים ולמידת חקר. למידה חווייתית, חקרנית ומאתגרת המחוברת לעולם האמתי, לחברה, לקהילה.
בין יתר המטרות והיעדים, שאנחנו מציבים בפנינו השנה, העלאת אחוז הזכאים לתעודת בגרות איכותית, שעמד בשנה"ל הקודמת על למעלה מ-93%. גידול משמעותי במספר התלמידים הניגשים ל-4 יח"ל ול-5 יח"ל באנגלית ובמתמטיקה בליווי תמיכה. אין ספק שאלה יעדים אתגריים, המצריכים התייחסות מקצועית של כל הצוותים ושל העומדים בראשם: פיקוח על תכניות לימודים, ניתוח תוצאות הבחינות והפקת לקחים, התייחסות שוטפת להישגי התלמידים וטיפול פרטני בכל תלמיד ותלמיד, תוך סיוע של רכזות לקויות הלמידה במתן התאמות לתלמידים ובלימוד פרטני, בתיאום עם הסגנית – פדגוגיה. הוכחנו בעבר שביכולתנו לעמוד בכל אתגר, ואין לי ספק כי יחדיו נמשיך לעשות למען הצלחת תלמידינו.

מורים יקרים,  פתיחת שנת הלימודים כרוכה בהכנות קדחתניות, הנעשות ברובן בחופשת הקיץ על ידי קומץ בעלי תפקידים, שעושה הכול כדי ששנת הלימודים תיפתח ללא תקלות. קלטנו כ-150תלמידים חדשים על ידי סגל חיל האוויר והעומד בראשו, המערכת המסובכת הורכבה, שקדנו על הכנת התכנית החברתית בעזרת רכזי השכבות, על לו"ז האירועים ועוד. כאן המקום להודות לכל אלה שהקדישו חלק ניכר מחופשת הקיץ שלהם כדי לאפשר לכם, המורים, נחיתה רכה.
וכמיטב המסורת בהולץ, נקדם בברכה ונאחל הצלחה והשתלבות מהירה למורים החדשים ולסגל חיל האוויר שהצטרפו אלינו.
שתהא לכולנו שנת לימודים פורייה ושלווה.
                                                                                                           שרית מלמד – מנהלת ביה"ס